در تولید مخازن پلی اتیلنی با توجه به روش هایی که وجود دارد، یکی از مهم ترین شاخصه ها برای تولید، قالب مخزن های پلی اتیلنی است. قالب ها در واقع تعیین کننده شکل اصلی مخزن هستند که در واقع این شکل اصلی می تواند تعیین کننده میزان ظرفیت مخزن ها نیز باشد. در واقع با در اختیار داشتن انواع گوناگون قالب ها برای تولید مخزن، می توان شکل ها و ظرفیت های متنوعی از مخازن پلی اتیلن را تولید کرد.
باید به شکلی مسرت بخش این موضوع را بیان کرد که اکثر خطوط تولید قطعات پلیمری یا قطعات پلی اتیلنی دارای امکانات بالایی هستند. از همین رو به سبب علم و تکنولوژی موجود در خطوط تولید می توان شکل های گوناگونی از مخازن را تولید کرد.
در این بخش ما قصد داریم به بررسی انواع قالب های مخزن در خطوط تولید پلی اتیلن با توجه به روش تولید بپردازیم. این بخش می تواند برای مشتاقان به صنعت تولیدات پلیمیری بسیار جذاب باشد.
قالب مخزن دقیقا چیست؟
بیایید قبل از آن که به تشریح انواع مختلف قالب ها برای تولید مخازن بپردازیم، با ماهیت خود قالب آشنا شویم. برای ساخت یک مخزن پلی اتیلن یا سایر مخازن پلاستیکی یا گاها فلزی، از روشی با نام قالب گیری استفاده می شود. در واقع در این روش، با ساخت یک جایگاه برای تزریق مواد سازنده مخزن، اقدام به ساخت مخازن می شود. این جایگاهی که مواد پلاستیکی یا پلی اتیلنی به آن تزریق می شود تا در نهایت به شکل نهایی مخزن منجر شود، قالب نام دارد.
به طور عمده قالب هایی که برای ساخت مخازن استفاده می شوند، بسیار نازک تر از خود مخزن هستند. از همین رو باید طراحی مناسبی نیز داشته باشند. در حقیقت آن جایی که صحبت از جداره های مختلف در مخازن مختلف می شود، ما با یک طراحی خاص در نوع شکل قالب مخزن مواجه هستیم. عمده ترین موادی که در ساخت قالب ها استفاده می شود، موادی پلاستیکی هستند. البته باید در نظر داشته باشید که ممکن است تا بخش زیادی، آلیاژ این مواد با مواد اصلی خود مخزن تفاوت داشته باشد.
روش تولید مخازن با استفاده از قالب ها
رایج ترین روشی که برای ساخت مخازن پلی اتیلن با استفاده از قالب مخزن صورت می گیرد، روش دورانی نام دارد. در روش دورانی یا چرخشی برای ساخت مخازن پلی اتیلن، الزامات و استانداردهای بهداشتی فراوانی رعایت می شود. این استانداردها به شدت در کیفیت ساخت مخزن موثر هستند.
در دو نوع عمده مخازن پلی اتیلنی که با نام مخزن های عمودی و مخزن های افقی شناخته می شوند، فرقی نمی کند نوع مخزن چه باشد، در نهایت روش دورانی رایج ترین روش است. در این روش از پلیمر HDPE و MDPE استفاده می شود. این مواد با تزریق شدن به داخل قالب مخزن در دمای مناسب، فرآیند تولید را آغاز می کنند. پس از تزریق، قالب شروع به چرخیدن می کند که زاویه چرخ مورد نظر برابر با 360 درجه است.
در اثر چرخش، مواد پلیمری به شکلی همگون و یکسان ذوب شده و شکل اصلی قالب مورد نظر را می آفرینند. اما بیایید به بحث اصلی یعنی انواع اشکال یا انواع قالب مخزن بپردازیم.
انواع قالب های مخازن
همان طور که در تشریح روش تولید مخازن با استفاده از قالب ها اشاره کردیم، به طور کلی دو قالب اصلی برای ساخت مخازن پلی اتیلن و سایر مخازن پلاستیکی وجود دارد:
- قالب عمودی برای ساخت مخازن عمودی
- قالب افقی برای ساخت مخازن افقی
اما جالب است بدانید که سوای از این قالب های مخصوص برای مخازن که به شکلی عمده ای هم استفاده می شوند، قالب های دیگری نیز وجود دارد. این قالب ها نیز در نتیجه اثر تزریق مواد و روش دورانی، مخازن زیر را تولید می کنند:
- قالب بیضی برای مخازن بیضی شکل
- قالب مکعبی برای مخازن مکعبی و کتابی شکل
- قالب زیر پله ای برای مخازنی که در زیر پله ساختمان استفاده می شود
- قالب نیسانی برای قرار گیری در پشت خودروهای باربری
همچنین علاوه بر این نوع از قالب مخزن ، برای تولید انواع مختلف مخازن پلی اتیلنی، می توانید بر حسب نیاز خود به تولید کننده مورد نظر سفارشاتی مبتنی بر شکل مورد نظر خود را درخواست دهید. این نوع از قالب ها به عنوان قالب های سفارشی نیز شناخته می شوند.
در پایان…
کافی است قالب یا شکل مخزن و یا محیطی که قرار است در آن اقدام به استفاده از مخزن کنید را به ما بگویید تا در شویا صنعت آن را برایتان مهیا کنیم. باید توجه داشته باشید که فرقی نمی کند که عمده مصرف شما از مخازن، مصارفی مرتبط با ساختمان برای ذخیره آب باشد یا مصارفی صنعتی به منظور تولید مواد گوناگون. اگر قصد داشته باشید از مخزنی استفاده کنید که متناسب با محل استفاده شما باشد، کافی است قالب مخزن ساخته شود. در این صورت، شکل مورد نظر شما برای مخزن نیز در اختیارتان خواهد بود.
ثبت ديدگاه