به منظور ترکیب و اختلاط انواع مختلف مواد رایج در صنایع مختلف، دستگاه های گوناگونی وجود دارد. یکی از این دستگاه ها با نام هموژنایزر صنعتی شناخته می شود. هموژنایزرها عمدتا بر پایه روش های مدرن و مقرون به صرفه، اقدام به ترکیب مواد می کنند. از همین رو بسیار مورد استفاده هستند. از عمده ترین مبناهایی که بر اساس آن، این دستگاه یک تولید و ترکیب به صرفه را رقم می زند تولید سوسپانسیون و امولسیون است. چنین تولیداتی مرتبط با غلظت های مختلف محصولات نهایی می باشد.

شاید جالب باشد بدانید که نمونه ها و انواع مختلفی ار هموژنایزرها در ایران موجود است که بیشتر این دستگاه ها غالبا کپی برداری از نمونه های اروپایی هستند. در واقع نیاز به تولید بر پایه تکنولوژی های پیشرفته و ویژه، سبب شده است که تنها برخی از کشورها قادر به تولید این دستگاه باشند.

در این بخش ما قصد داریم به یک بررسی دقیق در رابطه با هموژنایزرهای صنعتی بپردازیم. به امید اینکه این بررسی، شناخت شما را درباره این دستگاه بیشتر کند.

آشنایی با هموژنایزر صنعتی

عمدتا برای محصولاتی که نیاز تولیدتشان در قالب تولید استریل محقق می شود، سیستم های هموژنایزر را می توانید مشاهده کنید. در واقع برای محصولاتی که استریل کامل و ویژه را می طلبند، راهی به جز تولید با استفاده از هموژنایزر صنعتی وجود ندارد. از جمله این محصولات می توان به مواد زیر توجه کرد:

  1. تولید سوسپانسیون، امولسیون و انواع مرتبط در صنایع دارویی
  2. تولید اکسیدان ها، کرم ها، رنگ ها و انواع مرتبط در صنایع آرایشی
  3. تولید سس و انواع مرتبط در صنایع غذایی
قدمی دیگر تا کارآفرینی
دستگاه پرکن دستمال کاغذی | راهنمای جامع برای افزایش بهره‌وری در صنعت بسته‌بندی

اما اگر بخواهیم ساختار این دستگاه را بررسی کنیم، به طور کلی میکسرها و دستگاه های هموژنایزر دارای یک سیستم روتاری با ساختاری استریل هستند. وجود یک کف مخروطی شکل در ساختار دستگاه، امکان و شرایط سیرکوله کردن و همچنین تخلیه مواد را به شکل کامل فراهم می کند. به همین دلیل، می توان هموژنایزر صنعتی را از نظر بهداشتی یکی دستگاه کامل نیز تلقی کرد. همچنین شستشوی آسان و سریع را باید از دیگر ویژگی های برآمده از سیستم ساختاری این دستگاه دانست.

میکسرهای هموژنایزر علاوه بر مکانیزم های مذکور، دارای یک سیستم خلا هستند که این سیستم، جواز مکش و ورود مواد مایع یا خشک را به شکلی مستقل فراهم می کند.

نکته ای دیگر که در باب شناخت کلی دستگاه های هموژنایزر وجود دارد، سیستم کیفیتی این دستگاه است که از استانداردهای کاملا مطرح همچون GMP پیروی می کند. این استاندارد بسته به انواع خطوط تولید، فیلترهای مجزایی برای بررسی دارد. از همین رو بسیار معتبر است.

اجزای دستگاه هموژنایزر صنعتی

به طور کلی موارد زیر را می توان به عنوان اجزای اصلی یک  هموژنایزر صنعتی معرفی کرد:

  • مخزن اصلی
  • پمپ هموژنایزر
  • پمپ خلاء
  • نازل های CIP
  • شاسی استیل
  • سایت گلاس
  • و انواع شیر آلات مخصوص و مربوطه.

لازم به ذکر است که این اجزا ممکن است به شکل خاصی در سایر دستگاه های صنعتی نیز مشاهده شود. اما نکته ای که در باب وجود این اجزا در هموژنایزرها وجود دارد، کاربری و نتیجه ای است که این دستگاه به شکلی خاص تر از خود نشان می دهد. برای درک بهتر این امر، در ادامه به توضیح برخی از مهم ترین ویژگی های خاص این دستگاه خواهیم پرداخت.

قدمی دیگر تا کارآفرینی
راد حفاری | تاریخچه، انواع، روش‌ها و کاربردهای آن

اصلی ترین ویژگی های هموژنایزرها

اصلی ترین ویژگی یک هموژنایزر صنعتی را باید در واقع مهم ترین مزیت این دستگاه تعریف کرد که به طور تشریحی در قالب موارد زیر می گنجد:

  • دستگاهی مناسب برای همگن سازی انواع محصولات با کیفیتی بالا و قابل توجه
  • بهبود روند تولید در قالب کاهش زمان فرآوری محصول که بر اساس آزمایش ها و تجارب با کاهش 60 درصدی زمان طرف هستیم.
  • قابلیت تنظیم و تغییر دما که بر اساس تجربیات، بازه ای از صفر الی 140 درجه سانتی گراد را ارائه می دهد.
  • قابلیت و امکان تعیین و کنترل اندازه ذرات در حین فرآوری محصول
  • قابلیت و امکان تکرار مراحل تولید و فرآوری به منظور ایجاد روندی مدام که بسته به نیاز انجام می شود
  • امکان بوگیری آسان و بدون هیچ جاماند در مقایسه با میکسرهای قدیمی

در نتیجه…

اگر در صنعتی هستید که نیاز خاص تولید شما تنها با بهره گیری از سیستم های نوین محقق می شود، هموژنایزر صنعتی یک گزینه عالی است. این دستگاه در تولید مواد مختلف برای صنایعی چون صنعت دارو، صنعت غذا و صنعت آرایشی قابل استفاده است.

کار اصلی هموژنایزر سوای از امکان استریل کاملی که فراهم می کند، تولید مواد در قابل امولسیون و سوسپانسیون است که در تمامی صنایع ذکر شده، امری لازم است. جالب است بدانید که کارایی خاص این دستگاه در صنعت، سبب شده است که استفاده های فراوانی به منظور تولید توسط این دستگاه وجود داشته باشید. از دیگر ویژه های آن باید به کاهش ضریب ماندن مواد در مخزن اشاره کرد که توجیحهاستفاد از هموژنایزر در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی را مطرح می کند.

قدمی دیگر تا کارآفرینی
دستگاه تولید سلفون لب چسب دار | بررسی فرایند تولید

به منظور اطلاعات بیشتر و دقیق تر در باب این میکسر و این دستگاه صنعتی مدرن، کافی است با ما در شویا صنعت تماس برقرار کنید.

امتیاز دهید